Meny

Carlsberg Sverige utökar produktionen och nyanställer vid fabriken i Ramlösa

Carlsberg Sverige växlar upp i fabriken i Ramlösa. Företaget har nu beviljats tillstånd att producera 75 miljoner liter läsk i verksamheten, vilket är en stor ökning från dagens 10 miljoner liter. Utökningen innebär att uppemot 20 personer kommer nyanställas vid fabriken.

Sedan år 1707 har friskt och naturligt mineralvatten levererats från källan i Ramlösa Hälsobrunn. Verksamheten ingår sedan 2010 i Carlsberg Sverige och varje år går närmare 80 miljoner liter mineralvatten ut från fabriken.

Sedan 2020 produceras också läsk vid fabriken i Ramlösa. Denna vara blir det nu mer av. Carlsberg Sverige har fått godkänt av Miljöprövningsdelegationen på Länsstyrelsen i Skåne att utöka produktionsvolymen av läsk från dagens 10 miljoner liter till 75 miljoner liter. Det nya tillståndet innebär att flera satsningar görs vid fabriken i Ramlösa, däribland uppemot 20 nyanställningar.

– Vi befinner oss på en spännande tillväxtsresa i Ramlösa. Med det utökade tillståndet kommer vi gå från att producera fem dagar i veckan till att producera varje dag. I och med detta har vi kunnat rekrytera fler medarbetare till fabriken och gjort nya investeringar i verksamheten. I början av 2024 räknar vi med att ha gått från 50 till närmare 70 anställda, vilket känns väldigt roligt, säger Warren Kilian, anläggningschef vid fabriken i Ramlösa.

Inget källvatten till läskproduktion
Produktionen av läsk sker parallellt med produktionen av mineralvatten i Ramlösa, men ingen läsk kommer att produceras av källvatten.

Det nya tillståndet innebär att Carlsberg Sverige kommer kunna öka den lokala produktionen i Sverige och fortsätta växa verksamheten i Ramlösa.

– Vi har sett ett behov av att öka kapaciteten inom Carlsberg Sverige, då det är stor efterfrågan på våra drycker. Det här är en viktig del i att utöka volymen ytterligare, i huvudsak med produktion av läsk. Det känns jätteroligt att fortsätta satsa i Ramlösa. Med det utökade tillståndet får vi även goda möjligheter att bli mer lokalt självförsörjande, vilket också ger miljöfördelar, säger Jonas Kudermann, produktions- och logistikchef på Carlsberg Sverige.

 

För mer information, kontakta:
Casper Danielsson, Corporate Affairs Director, Carlsberg Sverige
[email protected] , 070-305 47 33