Nu lanseras ett nytt tillskott i Eriksberg-familjen. Eriksberg Pale Ale – en öl med engelska influenser bryggd i Sverige. Nyheten kommer i uppdaterad design och i det hållbara förpackningsvalet* 50cl returglas.
Eriksberg Pale Ale bryggs med ljus kornmalt som ger en behaglig maltsötma med brödig smak, som balanseras upp av humlens friska citrustoner och beska. Det skapar en mångsidig matvänlig ale med fruktiga toner som passar till såväl smakrika kötträtter som lättare fiskrätter och klassiska den ostbrickan.
– Eriksberg Pale Ale är en riktigt mångsidig ale som inte skryter med några humlebomber, utan är snarare bryggd för att framhäva matkompisen. Min favoritkombination är att avnjuta en Eriksberg Pale Ale tillsammans med lagrad Västerbottensost® med päronmarmelad kryddad med lite färsk chili, säger Karin Berntson ölutbildare och sommelier på Carlsberg Sverige.
Ny design
Eriksberg klär under våren upp och om sig. Först ut med den nya designen var Eriksberg Original 0.0 och nu kommer även Eriksberg Pale Ale i samma skrud. Utgångspunkten i designarbetet har varit att behålla en stark igenkänning, och samtidigt lyfta och förstärka Eriksbergs egenskaper. Många detaljer har utvecklats, både logotypen samt flera bärande element har fått ett mer drivet utryck. Den nya designen kommer succesivt under våren att dyka upp i hyllor och på tappkranar.
Returglas – ett ”hållbart val”
Med konkurrens från stora box, påse och papp hamnar 50cl returglas på plats fyra av alla de förpackningar som säljs på Systembolaget när det gäller minst klimatpåverkan (gram utsläpp av CO2e). Det gör att förpackningen märks med ”hållbart val” i hyllan. Returglassystemet är mer än 100 år gammalt, och precis som Eriksberg berättar varje flaska sin goda historia. Varje flaska kan diskas upp till 40 gånger och därmed finns det flaskor i systemet som bär på decennier av historier.
Eriksberg Pale Ale, 5,6 %, 50 cl returglas, 18:90kr +pant, lanseras 1 mars på Systembolaget.
EN GOD HISTORIA
Sommaren 1864 rullade bryggmästaren Olof A. Andersson ut den första lasten Eriksberg, som då utgjordes av svagdricka. Så småningom övergick bryggandet till öl, innan bryggeriet såldes till Pripps i början av 1900-talet. Många flak senare rivs bryggeriet i slutet av 60-talet för att ge plats åt den nya spårvagnen att rulla fram.
För produktprover, kontakta:
Moa Mercil, Kommunikatör, Carlsberg Sverige, [email protected]
För mer information, kontakta:
Henric Byström, Kommunikationsdirektör Carlsberg Sverige, 070-483 05 48, [email protected]