Meny
Eriksberg Original

Eriksberg Original

Typ av dryck:
Lager, Ljus lager, Dortmunder/Helles
Volymprocent alkohol:
5,3%
Ursprung:
Sverige
Eriksberg Original

Sommaren 1864 gick det första lasset med öl från Eriksbergs Bryggeri, grundat av Olof A. Andersson. Bryggeriet låg vid Liseberg södra ingång och kvarteret hette Eriksberg, där bryggeriet låg. Ett gammalt svagdricksbryggeri som utvecklades till att bli ett renodlat ölbryggeri, och köptes upp av Pripps i början av 1900-talet. Eriksberg har utnämnts till "Bästa surströmmingsölet" av Svenska Surströmmingsakademien.

Idag är Eriksberg det självklara matölet till svensk husmanskost, med en ambition att leverera öl med extra allt i form av tydlig maltkaraktär. Vår bryggmästare lägger stor vikt och omsorg vid kvaliteten och har valt ut de bästa ingredienserna som står att finna för att brygga ett riktigt gott lageröl. Det är därför vi använder lokalt odlad sigillmärkt kornmalt från slottet Tosterup på Österlen, ett gods med mångårig tradition av att odla och skörda det finaste av korn. Alla goda historier börjar ju bekant med goda ingredienser.

Brödigt aromatiskt med örtiga toner av tallskog, rosmarin, nyslaget hö och citrus. Ett fylligt öl, med brödig smak och markerad beska och har en härlig lång, maltig eftersmak som balanserar upp den likaledes långa efterbeskan. 

Eriksberg är ett riktigt passande öl till mat. Framförallt till feta, smakrika rätter som saltade, glaserade revbensspjäll eller till en pannbiff med lök och sky eller varför inte till en Biff Rydberg. Eriksberg passar utmärkt till svensk husmanskost helt enkelt. Ölet passar bra som umgängesdryck också efter en god dag på jakt efter fisk.

Förpackning: 50cl-flaska, 33cl-burk

Näringsvärde per 100 ml

Kalorier
45
kJ
187
kcal
45
Fett
0,0
Varav mättat fett
0,0
Kolhydrater
3,5
Varav sockerarter
0,3
Protein
0,4
Salt
0,0

Ingredienser

Vatten, kornmalt, socker, humle, humleolja, kornmaltextrakt Innehåller kornmalt, kornmaltextrakt