1664 tog Jérôme Hatt sin bryggarexamen. Ingen visste det då, men årtalet skulle komma att bli legendariskt i ölkretsar. Århundradena gick. 1947 tog en ny ättling med samma namn över bryggeriet. Denne Jérôme satsade stort på reklam och var först med att införa 33 cl-flaskor. Till drottning Elisabeth II:s ära lanserades 1952 Kronenbourg 1664.
Ölen har frisk doft av blommor, citrus och örter. Smaken är läskande frisk med toner av örter och citron och en liten ton av bröd. Eftersmaken är stram men hänger ändå med länge med sina toner kryddor, citrus och blommor.
Med ett sånt här öl i glaset är det lätt att välja från menyn! Den strama figuren med härlig friskhet gör att ölet passar till det mesta från det asiatiska köket. Ölet kompletterar även fransk mat, friska sallader och lätta fisk- och kycklingrätter utan att ta över för mycket. Kronenbourg Blanc är speciellt kärvänligt med ingefära, lime, citrongräs, chili och liknande. För matälskaren är det bara att prova sig fram och den som vill släcka törsten njuter ölet kallt i skuggan av ett parasoll!
Förpackning: 33 cl-flaska
Vatten, KORNmalt, VETE, glukossyrup, karamelliserad socker, arom, humle, apelsinskal, koriander. Innehåller sulfiter